Ons Corona noodnummer : 0465 03 29 75 - Elke dag bereikbaar van 08u00 tot 20u00

De coronasituatie evolueert traag, maar gunstig, toch blijven we ook in ons woonzorgcentrum zeer waakzaam en alert ... Wij zochten alvast samen met de animatieploeg naar een creatieve oplossing voor het uitwerken van bezoek tussen bewoner en familie met een volwaardig 'babbelraam' dat we willen installeren in het kloostergebouw om een volwaardig familiecontact mogelijk te maken maar met respect voor de social distancing.

De gezondheid van bewoners en medewerkers blijft voor ons prioritair, zowel fysiek als psycho-sociaal. We rekenen erop dat alle familieleden die bezorgdheid delen bij het uittekenen/uitvoeren van de nieuwe bezoekafspraken die maandag 11 mei voor veertien dagen in voege zouden gaan.
Dus :

 • Bezoek mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020
 • Bezoek enkel mogelijk tijdens weekdagen, voorlopig niet in het weekend of feestdagen
 • Bezoek mogelijk tussen 10u-12u en 13u-18u.
 • Bezoek mogelijk per tijdsblok van 30 minuten (10u-10u30, 10u30-11u,...)
 • Bezoek kan maar voor 2 weken ver ingepland worden, erna wordt het concept opnieuw geëvalueerd afhankelijk van de nieuwe richtlijnen.
 • Iedere afdeling krijgt een bezoekdag toegewezen: maandag: Vlinder, dinsdag: Souvenir, woensdag: Rots, donderdag Bolster, vrijdag Parel
 • Maximum twee bezoekers worden toegelaten per bezoek-sessie, en dienen onder hetzelfde dak te wonen. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet toegelaten.
 • Familie wordt gevraagd onderling af te spreken wie wanneer een bezoek brengt

RESERVATIE ...

 • Een bezoekmoment kan gereserveerd worden op het telefoonnummer van LINK58 : 051 74 02 67
 • Reserveren kan vanaf donderdag 07 mei en vervolgens op elke werkdag tussen 8u00 en 12u00.
 • Bij het vastleggen van een tijdstip met familie wordt bevraagd:-
  • voor welke afdeling/ leefgroep,
  • voor welk tijdstip
  • voor welke bewoner
  • GSM nummer waarop men te bereiken is
  • of dit in samenspraak is met de overige familieleden.
 • Per afdeling zal er een vaste bezoekdag zijn. Indien de vooropgestelde bezoekdag écht niet mogelijk is voor geen enkele van de familieleden, kan door de familie een andere voorkeursdag opgegeven worden die dan bekeken wordt door de planner.

WAAR GAAT DIT DOOR ?...

 • Bezoek wordt georganiseerd in het sas van het kloostergebouw aan de inkom (Kortrijksestraat 56).
 • Familie komt binnen en neemt plaats op de aanwezige stoelen (er is anderhalve meter tussen de stoelen). Bewoner(s) nemen plaats aan de andere zijde van de glazen deur.
 • De deur tussen het bezoek en de bewoner wordt gesloten voor de veiligheid en kan niet opengemaakt worden tijdens de bezoeken.

Onze tweede nieuwsbrief tijdens deze uitdagende coronatijd is af ! Speciale tijden vragen om speciale edities met goed nieuws, duidelijke informatie, toffe ideeën, ondersteunende woorden...
In deze nieuwsbrief is er bijzondere aandacht voor onze testresultaten, de veilige bezoekregeling die we willen uitrollen en de richtlijnen van de overheid. Heb je een idee, voorstel, tekst, steunbericht ? Post alles in onze rode brievenbus aan het onthaal (sas) of stuur alles door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ! Hartelijk dank !
Lees Editie 2 van onze nieuwsbrief hier ....
Ga zéker ook eens kijken naar onze heel actieve Facebook-pagina. Je vindt er heel wat extra nieuwtjes, foto's en filmpjes.
Naar Facebook ....

Beste medewerkers, familieleden, vrijwilligers, sympathisanten,
De voorbije 7 weken waren voor iedereen een uitdaging, niet in het minst voor onze bewoners die de strenge maatregelen voor het inperken van het Covid19-virus opgelegd kregen.
Via de ontvangen testkits van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid hebben we vorige woensdag alle bewoners kunnen testen en vandaag hebben we via onze CRA Dr. Jan Bollengier de resultaten ontvangen.
Alle bewoners van ons woonzorgcentrum zijn negatief !
Dit is schitterend nieuws, dat ons veel moed geeft om ons 100% in te zetten om onze bewoners corona-vrij te houden !
Van harte dank aan alle medewerkers voor de grote inspanningen om allemaal samen, met vereende krachten, intussen al meer dan 7 weken lang deze crisis onder controle te houden.
Door gedisciplineerd de maatregelen in huis en in het privéleven verder te volgen en extra in te zetten op een goede handhygiëne en een correct gebruik van de beschikbare beschermingsmiddelen (o.a. dragen van chirurgische mondmaskers, correct toepassen van handschoenengebruik en toepassen van de nodige bescherming bij (druppel)isolatie van bewoners) willen we verder preventief vermijden dat het Covid19-virus in huis komt.
DANKJEWEL aan jullie allen voor de grote STEUN !
EN samen met de bewoners klinken we graag op dit goede resultaat !
Van harte,
Renaat Lemey, directie - Dr. Jan Bollengier, CRA
en het Outbreakteam van Open Kring vzw.

Burenhulp Ardooie-Koolskamp ondersteunt buren die elkaar willen helpen en moedigt solidariteit onder de inwoners aan.
Wat kunnen wij verder voor jou betekenen ?

 • Burenhulp Ardooie-KoolskampTelefonisch contact in deze periode van isolement
 • Warme maaltijden aan huis
 • Boodschappendienst
 • Kleine klusjesdienst (vb. lamp vervangen,…)
 • Professionele schoonmaakhulp
 • Professioneel advies of gerichte doorverwijzing betreft zorg en welzijn

Wens je meer info over één van bovenstaande diensten ? Of zin om zelf burenhelper te worden ? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen !

Burenhulp Ardooie-Koolskamp is een initiatief van vzw Open Kring - De Loods & Gemeente Ardooie - Sociaal Huis.
Weet dat we in deze moeilijke tijden blijven inzetten op zorg en gezondheid. Samen loodsen we ons erdoor !
Bel 0491 34 42 03 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !
Lees hier alle info op onze folder.

Via de ontvangen testkits van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid hebben we op dinsdag 21 april alle medewerkers kunnen testen. Vandaag hebben we de resultaten ontvangen : 114 medewerkers zijn negatief !
Dit is schitterend nieuws dat ons veel moed geeft om ons 100% te blijven inzetten om onze bewoners corona-vrij te houden !
Door gedisciplineerd de maatregelen in huis en in het privéleven verder te volgen en extra in te zetten op een goede handhygiëne en een correct gebruik van de beschikbare beschermingsmiddelen (o.a. dragen van chirurgische mondmaskers, correct toepassen van handschoenengebruik en toepassen van de nodige bescherming bij druppelisolatie van bewoners) willen we verder preventief vermijden dat het Covid19-virus in huis komt.
Dank je wel voor jullie grote steun !
Vanwege de directie en het outbreakteam.

De nationale veiligheidsraad kondigde op 15 april aan dat er 1 bezoeker per bewoner (die 14 dagen symptoomvrij is) zou worden toegelaten in het woonzorgcentrum.
Wij begrijpen en zien iedere dag hoe moeilijk het is voor familieleden, mantelzorgers en bewoners om elkaar niet te bezoeken, maar vragen toch om begrip dat deze nieuwe maatregel nog niet in voege zal treden.
De volgende dagen komen er nog verdere richtlijnen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid en deze moeten dan correct kunnen worden toegepast. Na grondige informatie en voorbereiding en van zodra bezoek operationeel opnieuw mogelijk is in ons woonzorgcentrum, zullen wij daar zeker verder over communiceren. Voorlopig blijven de afspraken van de voorbije weken dus nog steeds gelden.
Bedankt voor jullie begrip.
Renaat Lemey, namens de directie en het outbreakteam.

Onze speciale nieuwsbrief willen we maandelijks opmaken zolang de coronamaatregelen lopen. Speciale tijden vragen om speciale edities met goed nieuws, duidelijke informatie, toffe ideeën, ondersteunende woorden... Hij is voor en door iedereen die van dichtbij of van veraf in deze Corona-periode te maken heeft met Open Kring : voor bewoners, gasten, familie, sympathisanten, medewerkers en vrijwilligers. Post jouw bijdrage in onze rode brievenbus aan het onthaal (sas) of stuur alles door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit wordt dan in de volgende editie opgenomen !
Lees Editie 1 van onze nieuwsbrief hier ....

Vanwege het coronavirus mogen onze bewoners geen bezoek ontvangen en dit tot en met 19 april. Om toch in contact te blijven met elkaar als familie/vrienden staat er een "keep in touch-brievenbus" in het sas van de inkom in het woonzorgcentrum. Hierin kan je brieven of andere zaken leggen die we dan via de Animatie uitdelen aan de bewoner. Gelieve de naam en afdeling te noteren op de brief zodat deze bij de juiste persoon toekomt.
Omgekeerd zoeken we ook naar mogelijkheden om het wel en wee van de bewoners over te brengen. We zullen dit doen door middel van brieven, kaartjes maar ook via de moderne technologie zoals facebook en messenger,...
Dus hou jullie vooral niet in en zoals Luc Steeno zingt : "bel ons, schrijf ons !"

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan besliste de Nationale Veiligheidsraad om ook de Centra voor Dagverzorging te sluiten van maandag 16 maart tot en met zondag 19 april.
Ons Centrum voor Dagverzorging De Kim blijft wel telefonisch bereikbaar voor al uw vragen op 051/74 02 84 tijdens de gewone openingsuren van De Kim. Daarnaast kunt u ook terecht op onze Corona-virus-telefoonlijn: 0465/03 29 75, elke dag van 8u tot 20u.
Het was dan ook vandaag voor zowel de bezoekers als de medewerkers van De Kim een emotionele dag, maar samen staan we sterk en geraken we hierdoor !
Maandag kijken we hoe we gedurende de sluitingsperiode onze bezoekers en mantelzorgers thuis verder kunnen ondersteunen en begeleiden waar nodig.

Ons land zet de komende weken sterk in op de preventie van de verdere verspreiding van het corona-virus. Onze organisaties willen jullie goed informeren over de gevolgen voor onze werkingen in het woonzorgcentrum, de assistentiewoningen, dagverzorgingscentrum de Kim, inloophuis de Loods, mindermobielenvervoer Link 58 en daarom hebben we samen met Open Kring en Link 58 een apart telefoonnummer geactiveerd waar jullie terecht kunnen met alle vragen met betrekking tot dit thema: 0465/03 29 75. Deze lijn is elke dag bereikbaar van 8u tot 20u.