Ons Corona noodnummer : 0465 03 29 75 - Elke dag bereikbaar van 08u00 tot 20u00

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan besliste de Nationale Veiligheidsraad om ook de Centra voor Dagverzorging te sluiten van maandag 16 maart tot en met zondag 19 april.
Ons Centrum voor Dagverzorging De Kim blijft wel telefonisch bereikbaar voor al uw vragen op 051/74 02 84 tijdens de gewone openingsuren van De Kim. Daarnaast kunt u ook terecht op onze Corona-virus-telefoonlijn: 0465/03 29 75, elke dag van 8u tot 20u.
Het was dan ook vandaag voor zowel de bezoekers als de medewerkers van De Kim een emotionele dag, maar samen staan we sterk en geraken we hierdoor !
Maandag kijken we hoe we gedurende de sluitingsperiode onze bezoekers en mantelzorgers thuis verder kunnen ondersteunen en begeleiden waar nodig.

Vanwege het coronavirus mogen onze bewoners geen bezoek ontvangen en dit tot en met 19 april. Om toch in contact te blijven met elkaar als familie/vrienden staat er een "keep in touch-brievenbus" in het sas van de inkom in het woonzorgcentrum. Hierin kan je brieven of andere zaken leggen die we dan via de Animatie uitdelen aan de bewoner. Gelieve de naam en afdeling te noteren op de brief zodat deze bij de juiste persoon toekomt.
Omgekeerd zoeken we ook naar mogelijkheden om het wel en wee van de bewoners over te brengen. We zullen dit doen door middel van brieven, kaartjes maar ook via de moderne technologie zoals facebook en messenger,...
Dus hou jullie vooral niet in en zoals Luc Steeno zingt : "bel ons, schrijf ons !"

Ons land zet de komende weken sterk in op de preventie van de verdere verspreiding van het corona-virus. Onze organisaties willen jullie goed informeren over de gevolgen voor onze werkingen in het woonzorgcentrum, de assistentiewoningen, dagverzorgingscentrum de Kim, inloophuis de Loods, mindermobielenvervoer Link 58 en daarom hebben we samen met Open Kring en Link 58 een apart telefoonnummer geactiveerd waar jullie terecht kunnen met alle vragen met betrekking tot dit thema: 0465/03 29 75. Deze lijn is elke dag bereikbaar van 8u tot 20u.

11 maart 2020 om 22u00

In de vooravond werd het bericht de wereld ingestuurd dat de rusthuizen in lock down gaan en geen bezoek meer mogen toelaten.
Na info ingewonnen te hebben bij onze koepelorganisatie en kennis genomen te hebben van het persbericht van de minister moet deze in eerste instantie verdragende boodschap een beetje genuanceerd worden:
Om de werking van de woonzorgcentra niet volledig te ontwrichten, zal er een uitzondering gemaakt kunnen worden voor:
- Externe zorgverstrekkers (o.a. dokters)
- Stagiair(e)s
- Geregistreerde mantelzorgers (heel dichte familie in zeer beperkte mate)
- Vrijwilligers die instaan voor essentiële ADL-taken (activiteiten dagelijks leven)
Bijkomende uitzonderingen kunnen worden toegestaan door directie en CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts), bijvoorbeeld voor palliatieve patiënten.
Deze groep die toch binnen mag, zal aan dezelfde veiligheidsvoorschriften moeten voldoen als personeel.
Het blijft onze bedoeling uiteraard onze bewoners maximaal te vrijwaren van het Corona-virus.
Nogmaals bedankt voor jullie begrip en broodnodige medewerking.
Voor verdere info kan je vanaf donderdag 12 maart terecht in het woonzorgcentrum via telefoon op het algemene nummer 051/740260 of de telefoon van de leefgroep, of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Best pas na 10u contact opnemen, gezien we om 9u in overleg gaan over de toepassing van de gekregen richtlijnen.
Renaat Lemey
Directeur

11 maart 2020 om 14u00

Omzendbrief genomen maatregelen m.b.t. COVID-19 (coronavirus) voor medewerkers, bezoekers, vrijwilligers, artsen, apotheker, pedicure, logopediste, kapper, bezoekers, leveranciers…

Beste,
Het agentschap Zorg en Gezondheid stuurde op 11/03/2020 nieuwe woonzorgcentrumrichtlijnen voor de start van de VERSTERKTE FASE 2 i.v.m. MAATREGELEN COVID-19.
De volgende richtlijnen zijn vanaf heden van toepassing en werden ook naar de CRA-arts en de bedrijfsarts gestuurd :

 • Er is één hoofdingang voor bezoekers en personeel (gelegen in de Kortrijksestraat 58 te Ardooie) en één ingang voor leveranciers (via de keuken).
  De andere ingangen worden gesloten.
 • Bezoek van kinderen onder 16 jaar wordt verboden.
 • De cafetaria wordt gesloten voor externe bezoekers.
 • Gemeenschappelijke activiteiten en evenementen met externen worden stopgezet.
 • De bezoekuren (bij bewoners) worden beperkt van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Bezoekers registreren zich door hun naam, adres, naam bewoner en hun telefoonnummer te noteren aan het onthaal.
 • De activiteiten van het dienstencentrum De Loods worden vanaf donderdag 12 maart geannuleerd voor onbepaalde duur.
 • Link58 : In de busjes zijn handontsmetting en papieren zakdoekjes voorzien.
  Telkens als iemand instapt, de handen laten ontsmetten.
 • Zorgverleners die in een persoonlijke of professionele context met een (waarschijnlijke) COVID-patiënt een nauw, onbeschermd contact hadden, worden tot 14 dagen na het contact niet toegelaten in het woonzorgcentrum.
  Deze medewerker/vrijwilliger ...
  • Raadpleegt zijn/haar huisarts
  • Licht het woonzorgcentrum in
  • Komt 14 dagen niet werken
  • In overleg met de huisarts, CRA en arbeidsgeneesheer worden de noodzakelijke beschermende maatregelen besproken en doorgevoerd.
 • Het woonzorgcentrum staat in permanent overleg met de CRA-arts en de arbeidsgeneesheer.
 • Wie onlangs in een hoog-risicogebied heeft verbleven of die onbeschermd contact had met een (waarschijnlijke) COVID-patiënt, wordt aan de ingang door middel van affiches en het onthaal verzocht het woonzorgcentrum niet te betreden en hun bezoek uit te stellen tot minstens 14 dagen na hun terugkeer/onbeschermd contact.
 • Wees steeds alert voor observeerbare symptomen van COVID-19-besmetting zoals koorts, hoest, moeheid, spierpijn, kortademigheid, keelpijn en hoofdpijn.

Wij beseffen dat deze maatregelen wat ongemakken kunnen veroorzaken, maar we hopen dat u de richtlijnen strikt mee opvolgt in het belang van de gezondheid van onze bewoners en het welslagen van een accurate preventieve aanpak.

Met dank en vriendelijke groeten,
Renaat Lemey
Algemeen directeur Open Kring vzw - Link 58 vzw
Tel. 051 74 02 60

Klik hier om de omzendbrief in PDF-formaat te downloaden.