Ons Corona noodnummer : 0465 03 29 75 - Elke dag bereikbaar van 08u00 tot 20u00

Waar Agentschap Zorg en Gezondheid tot nu toe besliste dat kamerbezoeken ten stelligste af te raden zijn, gaat er VANAF MAANDAG 7 SEPTEMBER een soepelere bezoekersregeling in.
Dit werd omgezet in onderstaande richtlijnen:
Elke bewoner mag VANAF MAANDAG 7 SEPTEMBER voor onbepaalde tijd 5 vaste bezoekers ontvangen op de kamer (de sociale bubbel van de bewoner).
Voor de personen die buiten deze bubbel van 5 vallen, kan men nog steeds beroep doen op het cafetariabezoek, dit in het WEEKEND en met max. 5 bezoekers tegelijk.
(De cafetariabezoeken vastgelegd vóór 4/9 blijven gelden, tenzij men deze zelf annuleert.)
Voor de overige richtlijnen betreft het cafetariabezoek wordt verwezen naar de facebook-post van 28 augustus 2020.
De 5 bezoekers worden vastgelegd door de familie onderling én IN SAMENSPRAAK MET HUN BEWONER. Elke contactpersoon ontving hierover een mail met duidelijke instructies.
Deze 5 personen:
🔸 hebben geen restricties qua:
o frequentie (zoveel als men wil),
o momenten (wanneer men wil) of
o duur (zolang men wil),
🔸 mogen fysiek contact nemen met de bewoner,
🔸 dragen het chirurgisch mondneusmasker, ook op de kamer adviseren we dit vol te houden,
🔸 mogen maar met max. 2 bezoekers tegelijk in de kamer zijn. Afstand tussen deze 2 bezoekers onderling moet gevrijwaard worden als men niet tot dezelfde bubbel behoort.
🔸 Max. 2 kinderen < 12 jaar mogen surplus meekomen (ook bij een cafetariabezoek), kinderen >12j worden als volwaardige bezoeker gerekend (behoort dus als 1 van de bubbel van 5 of bezoekt via cafetaria).
🔸 Deze 5 personen hebben wél de verantwoordelijkheid de voorzorgsmaatregelen (handhygiëne, ruimte ontsmetten,…), strikt toe te passen met kans op weigering door het outbreakteam als er wordt vastgesteld dat deze moedwillig niet worden toegepast.


PRAKTISCHE AFSPRAKEN BIJ HET KAMERBEZOEK
✔️ U komt binnen langs de hoofdingang (via het onthaal) .
✔️ 'Registratie' en 'Akkoord eerverklaring' zijn verplicht bij het binnenkomen. 🤝
✴️Vergeet dit niet, u doet dit op eigen initiatief!! Deze documenten liggen klaar aan het onthaal.✴️
✔️ Dragen van een chirurgisch mondneusmasker, social distance met anderen buiten de bewoner en veelvuldige handhygiëne blijven verplicht
✔️ Volg de richtingwijzers en kies de correcte lift.
✔️ Neem geen contact met anderen op weg naar de kamer van uw bewoner.
✔️ Max. 2 bezoekers per bezoekmoment mogelijk.
✔️ Max. 2 kinderen < 12 jaar mogen surplus meekomen, kinderen ouder worden als volwaardige bezoeker gerekend (behoort dus tot de bubbel van 5 of bezoekt via cafetaria).
✔️ Eens op de kamer mag u wel fysiek contact nemen met uw bewoner.
✔️ Er worden enkel ontsmette of gewassen materialen afgegeven.
✔️ Men blijft op de kamer tijdens het kamerbezoek. Een wandeling in de gang of leefgroep kan nog niet. Rechtstreeks naar de tuin wel mits het houden van afstand van derden.
✔️ Na het bezoek staat het bezoek zelf in voor het ontsmetten van alle aangeraakte voorwerpen (stoel / tafel / klinken /…) . Materiaal staat ter beschikking op dienst.
✔️ Men kan enkel van het bezoekerstoilet ter hoogte van de cafetaria gebruik maken.

Burenhulp Ardooie-Koolskamp ondersteunt buren die elkaar willen helpen en moedigt solidariteit onder de inwoners aan.
Wat kunnen wij verder voor jou betekenen ?

  • Burenhulp Ardooie-KoolskampTelefonisch contact in deze periode van isolement
  • Warme maaltijden aan huis
  • Boodschappendienst
  • Kleine klusjesdienst (vb. lamp vervangen,…)
  • Professionele schoonmaakhulp
  • Professioneel advies of gerichte doorverwijzing betreft zorg en welzijn

Wens je meer info over één van bovenstaande diensten ? Of zin om zelf burenhelper te worden ? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen !

Burenhulp Ardooie-Koolskamp is een initiatief van vzw Open Kring - De Loods & Gemeente Ardooie - Sociaal Huis.
Weet dat we in deze moeilijke tijden blijven inzetten op zorg en gezondheid. Samen loodsen we ons erdoor !
Bel 0491 34 42 03 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !
Lees hier alle info op onze folder.

Vanwege het coronavirus mogen onze bewoners geen bezoek ontvangen en dit tot en met 19 april. Om toch in contact te blijven met elkaar als familie/vrienden staat er een "keep in touch-brievenbus" in het sas van de inkom in het woonzorgcentrum. Hierin kan je brieven of andere zaken leggen die we dan via de Animatie uitdelen aan de bewoner. Gelieve de naam en afdeling te noteren op de brief zodat deze bij de juiste persoon toekomt.
Omgekeerd zoeken we ook naar mogelijkheden om het wel en wee van de bewoners over te brengen. We zullen dit doen door middel van brieven, kaartjes maar ook via de moderne technologie zoals facebook en messenger,...
Dus hou jullie vooral niet in en zoals Luc Steeno zingt : "bel ons, schrijf ons !"

Ons land zet de komende weken sterk in op de preventie van de verdere verspreiding van het corona-virus. Onze organisaties willen jullie goed informeren over de gevolgen voor onze werkingen in het woonzorgcentrum, de assistentiewoningen, dagverzorgingscentrum de Kim, inloophuis de Loods, mindermobielenvervoer Link 58 en daarom hebben we samen met Open Kring en Link 58 een apart telefoonnummer geactiveerd waar jullie terecht kunnen met alle vragen met betrekking tot dit thema: 0465/03 29 75. Deze lijn is elke dag bereikbaar van 8u tot 20u.