In mei 2011 opende buurthuis ‘De Loods’ de deuren. Een ontmoetingsplaats met een prachtige tuin waar het bij mooi weer aangenaam vertoeven is. In de loop van de jaren werden vanuit dit buurthuis verschillende initiatieven gelanceerd. Zo hebben we onder andere het belpunt, eetgelegenheden, burenhulp en onze buurtzorg.BEN Logo Buurtwerking Doorheen de jaren zijn we gegroeid naar meer dan enkel een buurthuis maar hebben we een mooie buurtwerking uitgebouwd.

Naar aanleiding van de fusie van Vincenthove Roeselare en Open Kring vzw Ardooie, kregen we de kans op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Voortaan heten we BEN, en zo werd ook ‘De Loods’ omgedoopt naar ‘BEN Buurtwerking Ardooie’. De keuze voor BEN komt voort uit onze belangrijkste kernwaarde: eigenheid. Ieders eigenheid staat centraal bij BEN. BEN staat voor zijn wie je écht bent. Je authentieke zelf. BEN maakt duidelijk dat iedereen ertoe doet, en dit is iets die we ook met onze buurtwerking ter harte nemen.

BEN BUURTHUIS
Het buurthuis bestaat nog steeds als ontmoetingsplek en bevindt zich in het centrum van Ardooie. Hier staat ontmoeting centraal en kan je terecht voor een gezellige babbel met andere bezoekers, een warm middagmaal, een partijtje kaarten, een luisterend oor, crea-activiteiten, breiclub,… We zijn iedere werkdag open van 11u15 tot 17u en kunnen via LINK58 in vervoer voorzien indien gewenst. Wil je even kennis maken, spring gerust even binnen of bel ons op om wat uitleg.
Adres : BEN Buurthuis Ardooie, Kortrijksestraat 44

BEN BELPUNT
Wens je liever van thuis uit een gezellige babbel te slaan, dan kan je ook gebruik maken van ons belpunt. Hierbij belt iemand van ons team je regelmatig op voor een gezellig gesprek, om te horen hoe het met je gaat, of om te luisteren of er meer hulp nodig is in je thuissituatie. Bij interesse, bel ons éénmalig op, alle volgende keren bellen wij dan naar jou.

BEN BUURTZORG
Onze buurtzorg is de schakel die alle thuiszorg-ondersteunende diensten uit de regio wil bundelen. We voorzien dan ook vrijblijvende informatie en komen langs op huisbezoek om te bekijken hoe we jou kunnen ondersteunen in het levenslang thuis blijven wonen. Heb je vragen over hulp in huis, verpleegkundige hulp, thuis wonen met dementie, warme maaltijden, vervoer, boodschappen- of klusjesdienst, hulpmiddelen of woningaanpassingen,… dan kan je hiervoor bij ons terecht. We geven je gericht advies en helpen je navigeren doorheen het netwerk van professionele zorgverleners. Het advies en huisbezoek dat we hiervoor uitvoeren is een gratis dienstverlening, in samenwerking met de gemeente Ardooie.

BEN BURENHULP
Onze burenhulp werd opgestart in Covid-tijden in samenwerking met de gemeente. We sporen buren aan om elkaar een handje te helpen in moeilijkere tijden. Ook kan men contact opnemen met ons als men niemand vindt in de eigen buurt om even een handje te helpen wanneer nodig.

WERKING
De werking wordt gecoördineerd door Rebecca Gayse en mee ondersteund door Marieke De Schrijver. Marieke rijdt ook voor onze partner mindermobielenvervoer LINK58.
Onze voornaamste medewerkers zijn echter onze vrijwilligers. Wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor hun inzet, groot of klein.
Ken je iemand die ons vrijwilligersteam wenst te versterken of heb je zelf interesse, dan mag je ons altijd vrijblijvend contacteren voor wat informatie.

BEN je nieuwsgierig, heb je vragen of wens je zelf even langs te komen in ons buurthuis, wij staan alvast voor je klaar en wensen je van harte welkom !
Je mag ons altijd contacteren via
Telefoon : 051 74 02 89
E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.