Wat een bijzondere gebeurtenis ...
Op donderdag 2 april skypten onze bewoners Frans Goethals, Margriet Cogghe en Maria Verhelle met onze koningin Mathilde.
Onze koningin vroeg uitgebreid hoe de bewoners het stelden in deze moeilijke coronatijd en ze was verheugd te horen dat er veel raamcontacten doorgaan, vaak gebeld wordt (ook met beeld) en vele kaartjes worden verstuurd naar de familie en kennissen.
Ook aan de medewerkers stelde ze vragen over de werkbelasting en de opvang van de kinderen. Ze leeft zeer sterk mee met ons en wenst iedereen het allerbeste in de komende weken.
Tot slot hebben de bewoners de koning en koningin ook uitgenodigd voor een livebezoek in het najaar! Dat zou de max zijn: Duimen maar!
Klik hier om het volledige gesprek te zien.

23 januari 2020
Een cameraploeg van de VRT en een radio-equipe van Radio 2 bezochten vandaag onze bewoners om hen te laten vertellen hoe ze betrokken worden in de dagelijkse werking en wat dit voor hen betekent. .Dit leverde een mooie reportage op die een sterk tegenwicht biedt tegen de negatieve berichtgeving van de laatste dagen in de kranten. .Horen, zien en samen doen! We gaan voor betrokken en relatiegerichte zorg waarbij het geluk van onze bewoners centraal staat !
Dank aan alle bewoners, familieleden en collega's die meewerkten aan de zeer geslaagde reportage !
Lees ook het artikel "Ouderen baas in Ardoois woonzorgcentrum" op de website van Radio 2.

8 juni 2018 ... Radiomaker Jan Hautekiet realiseerde zijn laatste uitzendingen, en ontving directeur Renaat en Hedwige in zijn programma 'Hautekiet Trapt Het Af'. Daarin werden ze geïnterviewd over het Tubbe-principe dat in onze organisatie meer en meer wordt uitgerold.

 

Naar aanleiding van de commotie rond dagprijzen van rusthuizen in Vlaanderen, vroeg Radio 2 West-Vlaanderen om enkele interviews. De uitzending van 13 december kunt u hier herbeluisteren.
Klik hier om het audiofragment af te spelen

 

In februari ontvingen we bijzondere gasten uit Zweden. Ze kwamen bij ons het Tubbe-model voorstellen, een methode om ouderenzorg te benaderen, waarmee zij intussen een aantal jaar ervaring hebben.